cosmo-kaland

tegnap este a postaládámban volt a márciusi cosmo. a februári egyáltalán nem érkezett meg, ezt pedig szemmel láthatóan már olvasta valaki. a boríték hiányzott, a nejlont pedig celluxszal ragasztották le. kis híján megütött a guta -nem, nem az újságot féltem a szomszédoktól; egész egyszerűen taplóságnak tartom más levelesládájában turkálni. legalább jól kidühöngtem magam…
és most látom, miket írnak! hogy turbuly lilla könyve maga az élet… jó, nem olvastam még a tavalyi nők lapja-tehetségkutató győztes darabját, de amiket bori mesélt róla, azok alapján el tudom képzelni, hogy csak súlyos betegen (legalábbis agysorvadással küzdve) fogom kezembe venni. jó, jó, nem kritizálom, amíg nem tudom, mi is igazából; tudom, hogy át kell rágnom magam rajta, de akkor is: hogy lehet maga az élet valami, amit végig jelen időben írtak? bár, ha jobban utánajárok, kiderülhet belőle valami: vigyázz a rasztádra, ha tűzzsonglőrködsz.. de hogy a hold körül eltévedt bolygók keringenek, azt sosem fogom lenyelni.
hagyjuk most az irodalom magvas kérdéseit; kezemben a márciusi horoszkóp. nem felejtettem el, hogy nem hiszek benne. egészen a mai napig egyetlen "jóslatot" őrzök a szívemben: "vigyázz ezzel a titkos kapcsolattal, még házasság lesz belőle!" -akkoriban született, mikor 2i-vel a szeretősztátuszról (az enyémről, igen) vitatkoztunk. azidőtájt egyáltalán nem vágytam a feleség szerepére, de szerelmes voltam, és állatira hizlalta bennem a kisördögöt, hogy ha valami baja volt, bújócska engem hívott először, nem a barátnőjét. több oldalú az érem, nem is akarom most körbeforgatni.
horoszkóp: ikrek (május 21-június 21.): Berobban az életedbe valaki, akivel elmerülhetsz a szerelem tengerében. A kapcsolat elválaszt a régitől, de nem gyötör lelkiismeret-furdalás, végre érzed, hogy élsz. a munakhelyeden vedd fel a pókerarcot!
                 rák (június 22-július 22.): amikor megtudod, hogy a régi szeretőd életében milyen átalakulások történnek, igazságtalannak tartod a sorsot. új munkahelyen csillanthatod meg a tehetséged, és szert tehetsz több új barátra. külföldi utazáson különleges élmény ér.
c’est tout. vagyis… hát nem ezt kívántam? új életet, új szerelmet magamnak, hogy a régit elfejthessem, és ledobhassam végre ennek a hosszú, erőltetett menetnek minden terhét? nem azt akartam, hogy bújócska csak emlék legyen -főleg most, hogy elment? na és ő? összeszorított fogakkal kívántam neki szerencsét, de valahol mélyen bennem azért imádkozik a hang, hogy legyen sikeres, legyen boldog -bármit is jelent ez a szó-, leljen harmóniára önmagában… és hiányozzak neki egy kicsit. szeretném, ha érezné, hogy már nem vagyok mellette, hogy elveszített valamit, a fenébe is-
hiába hittem, hogy sikerült kikapaszkodni a gödörből?! nem és nem akarok rá gondolni. ő ment el, és oka volt rá. akkor is elengedtem volna, ha együtt élünk. és igen, tudom, hogy gondol rám. nem azért, mert ezt akarom hinni, hanem mert számtalanszor bizonyítást nyert: a megérzéseim vele kapcsolatban mindig beigazolódnak, akkor is, ha nem akarok hinni nekik. ez nem misztika. ismerem őt, és tudom, hogyan reagál a világra, tudom, mit érez, tudom, hogyan veszi a levegőt. ha pár hónap múlva újraolvasom ezeket a sorokat, én magam sem fogom elhinni, az biztos.
azt mondta, mikor utoljára felhívtam (megígérte, hogy indulás előtt meglátogat, de tudtam, nem lesz ideje rám), hogy majd beszélünk msn-en. feljajdultam: hát sosem szabadulok tőled?! ha tudnám, biztosan tudnám, hogy nem hallok többet felőle, sokkal nagyobb biztonságban érezném magam. most -bár letiltottam msn-ről- várni fogom, hogy megkeressen, és reménykedni fogok, hogy egyszer majd, ha visszajön, hozzám jön vissza. nem szégyellem ezt az érzést, bár tudom, hogy gyengeségre vall. gyenge vagyok, és visszavárom őt. talán nem is őt, csak a titkos szeretőmet, aki majd megkéri a kezem.
nincs mit tenni, addig is flörtölök az olvadtcsoki-szemű franciaszakos fiúval, aki mid-órákon mellettem ül.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

napok

2007. március
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

“Nem énekelek, inkább sírok!”

...hypocrites, you're all here for the very same reason...

%d blogger ezt szereti: