tizenegy

jogok és kötelességek. felelősség. hazudni bűn
félek, azt hiszem, félek, hogy lehull rólam az álarc, és védtelenül maradok a világban. nem mintha bárkit is érdekelne, mit rejt a maszkom, de hozzám tartozott. szerepeket tanultam be, magamhoz idomítottam a környezetemet, otthonossá tettem, mint egy nappalit. de ennek a szobának nincsenek ablakai. falait hazugságokkal tapétáztam, és a bútorokat tömény ámításból faragták. itt minden csak csalás, és én ebben élek.
most, hogy az agyamat tompán üli meg a migrén, könyörtelenül emlékeztetve a világban jelen való idő múlására, le kell vetnem a jelmezt. nincsen számvetés, őszinteségi roham, nem történik semmi. csak tükörbe nézeek, és a pillantásban elkapom a menekülő árnyékot. hiszen nincs hová menned, mondom neki szomorúan. de itt nem vár rám senki, megbuktam, elmegyek, mielőtt eltaszítanak, válaszolja, szemernyi érzelem sincs a hangjában. rosszul megtanult szöveget mond fel. megsajnálom. ne haragudj, amiért idáig jutottunk. én teremtettelek, vigyáznom kellett volna rád, de nem tettem, elbújtam mögéd, és ha szólítottak, téged toltalak előre mindig. mert féltem. nem kellett volna rád bíznom mindent, mert te csak bábu voltál, amit én mozgattam, én adtam a szavakat a szádba. nem is érteheted. hiszen nem is létezel.
csak én vagyok. teljesen egyedül vagyok. és mit értem el vele? szavak bukkannak elő a tudatom mélyéről, mint víz alá nyomott gumilabda. görcsbe rándul a gyomrom az emléktől. nincs szükségem senkire…
nem akarok egyedül maradni. még nagyon hosszú utat kell bejárnom ahhoz, hogy megtaláljam a helyet, ahol lennem kell (ha egyáltalán van ilyen hely) és semmi erőm most azzal a tudattal nekivágni, hogy senki sem fog mellettem állni, ha megérkezem. az hagyján; de egész végig egymagam leszek. ebbe nem vagyok hajlandó belenyugodni. azt még nem tudom, pontosan mit kell  tennem, de… you’d better let somebody love you before it’s too late
akit szeretsz, akit szeretsz, azt meg sem próbálod megóvni önmagadtól. azt képzeled, te tökéletes vagy, neked mindenből a legjobb jár, és akit szeretsz, az nem lehet más, csak sérthetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

napok

2007. április
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

“Nem énekelek, inkább sírok!”

...hypocrites, you're all here for the very same reason...

%d blogger ezt szereti: