osztálykirándulás

best of osztálykirándulás:
helyszín, időpont és program kiválasztása: találgatás, vajon elég hideg lesz-e ahhoz, hogy korán elkezdődjön a melegítő ivászat, de elég meleg, hogy bepakoljuk a köldököt szabadon hagyó pólót/ térdig letolható ülepű nadrágot, mert az ooolyan menő!
előkészületek: ki hol ül a buszon, kinek milyen speciális igényei vannak – allergiás vagy a tejre, de hát nem tej lesz, hanem joghurt, direkt megkérdeztem-, beváráslólista készítése – jó, azt értem, hogy szoft drink, de INNI mit fogsz?-
programok kiötlése, az idő előrehaladtával arányosan bátorodva: kocsmatúra (remélem, lesz kocsma, milyen hely az, ahol nincs kocsma?), éjszakai fürdőzés (ruhástól a kádban, ezt az nyeri, aki leghamarabb hányásig issza magát), pókerezés és üvegezés, pletykálás/ recska a takaró alatt stb
utolsó bevásárlás az indulás előtti napon, anya, ne gyere velem, mondtam, hogy a vili faterja elvisz minket aaa… nagykerbe.
és a  start: ilyen hideg és sötét lesz egész úton, vazze, remélem, hoztunk elég belga-cédét, ezt nem lehet kibírni, persze valakire mindig várni kell, kit érdekel, hogy otthon hagytad az asztmapipádat, tudod, mennyibe kerül a busz kilóméterenként, nem fogunk visszafordulni… még szerencse, hogy a sör nem fog megmelegedni, valaki lefoglalhatná az ofőt, míg mi megisszuk az első kört.
szálláshely elfoglalása: én az ablak alatt akarok aludni, én nem akarok az ablak alatt aludni, én másik ágyat/ szobát/ szobatársat akarok, tökmindegy, hol alszunk, csak menjünk már ki innen, hol a KOCSMA???! nem tudom, miből gondolta az ofő, hogy minden templomba be fogunk menni, ha minden templom mellett van egy italmérés… egyáltalán, kit érdekelnek a kőbe öntött pasasok a kriptában? öregem, még jó, hogy hoztam ipodot, nem kell ezt a karattyolást hallgatnom a városalapítókról, akik annyira unalmasak voltak, hogy a végén bele is haltak. mondjuk a szoborpark az király volt, főleg hogy a zsiga fölmászott az egyik vén fószer ölébe, és fölvettem a mobilommal, hogy ökörködik.
városnézés, neee… aszta, milyen táska, ez a haláfejes nagyon jó, te, kérjük már meg a klárinénit, hogy hadd legyen szabadprogram, biztos van ebben a porfészekben egy pláza vagy egy dm legalább, ha mást nem, legalább egy körömlakkot vegyünk. csak háromfélét hoztam, és a csillámos rózsaszín már kezd beszáradni. szerintetek lesz este valami buli? biztos a fiúk csinálnak zenét, ha nem öntötték még le vodkával a hifit.
este társasozás, szigorúan esélykiegyenlítő játékokkal, műbalhék és hangzavar, és mikor már minden anyukakedvence lefeküdt, elkezdődhet az igazi buli, zenével, alkohollal, világmegváltó beszélgetésekkel. lehet, hogy még a csoda is megtörténik…
mikor már minden ágy foglalt többé-kevésbé, két fiatal egymás mellé kucorodik, és fázósan összebújik egy takaró alatt. egy üveg bort sikerül megmenteni a tömeg pusztítása elől, azt iszogatják ügyetlenül, és nevetnek, ha valamelyikük állán végigfolyik a folyadék. senki sem veszi észre, hogy ajkuk megtalálja egymást, ahogy azt sem, hogy a hazaúton egymás mellett ülnek és nem fogynak ki a beszédtémából.
a hazaút: csöndes, sárgászöld arcok, karikás szemek, jajmithagytamott hisztik, telefonálás a szülőknek, elválás előtt gyors egyeztetés, ja gyere fel msn-re, ha hazaértél, megmutatom a képeket..
 
elégszer hallottam már ezt a lemezt, de most, hogy újra föltettem, ugyanolyan újnak és izgalmasnak hatott, mint mindig. tele slágerekkel…
 
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

napok

2008. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

“Nem énekelek, inkább sírok!”

...hypocrites, you're all here for the very same reason...

%d blogger ezt szereti: