kötés

az elmúlt héten nem volt érkezésem végiggondolni, vajon mi is történik.
elmész, de utolsó mozdulatoddal nem búcsút intesz, hanem egy vastag kötelet hurkolsz a szívem köré, hogy el ne engedhesselek, és hogy feszüljön, ha rád gondolok (ezért nem gondolok rád, mert félek, hogy egyszer csak fölszakad a mellkasom, és mindent elönt a vér, mint a VFS animációs filmjében. lehet, hogy te vagy a vámpír…?).
nem várom, hogy gyere, ha azt mondod, még egyedül akarsz lenni. akkor nagyon fájt, mert felkészültem már rá, hogy végre nem telefonon valljuk meg egymásnak jövőbe karmoló félelmeinket. de nem haragszom rád, megígértem, hogy többé nem átkozlak meg (bár néha nagy a kísértés), menj békével és ne fájjon, hogy nem tudsz nekem megfelelni.
élem az életem, úgyanúgy, ahogy eddig tettem – fölcsattantam, mikor azt mondtad, döntésképtelen vagy, és KÉRTED, hogy éljem az életem – hiszen én fölkelek reggel, csinálom a dolgom, lélegzem, jövök-megyek, hallgatok, beszélek és így tovább, na de része vagy ennek te is, nem én választottalak, nem várok rád. néha jó, máskor nehezebb, ezt mindenki tudja, érzi maga is
de eljön a pillanat, mikor szembe kell néznem vele, hogy egyedül vagyok nélküled. nem azért, mert nincs kihez szólnom, hanem mert vannak gondolatok, amiket csak veled akarok megosztani, mert van élmény, amit csak veled élhetek át – mert az az élet, amit élni akarok, nélküled nem működik. s te nem vagy itt, tulajdonképpen sehol sem vagy. nem aggódom érted, mert ha bajban lennél, azt tudnám, nem rettegek, hogy nem jössz többet (minden alkalommal, amikor eljövök tőled, emlékeztetem magam, hogy ez lehetett az utolsó, ez nem újdonság). nem sírok, hogy hiányzol, mert az nem változtat sem a tényen, sem az érzésen. nem mártírkodom. hagyok egy sóhajnyi időt, míg a hangodat, az érintésedet felidézem, aztán megyek tovább. semmi sem történik
 
talán azt várom, hogy eltűnj. hogy elvidd belőlem a salakot, ami négy év alatt lerakódott. talán azt várom, hogy csoda történjen, és elszakadjon ez a kötél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

napok

2009. július
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

“Nem énekelek, inkább sírok!”

...hypocrites, you're all here for the very same reason...

%d blogger ezt szereti: