újévkor

köszönettel tartozom

 

testemnek, amely cipeli lelkemet, ezt a régi-rossz ruhát, ezt az ősi átkot, ezt a sorsot, és nem botlik el benne. néha pedig nehéz, akár egy bunda, izzadok alatta és lassan lélegzem; máskor viszont könnyű selyemmé válik – szélfútta játékként szökni próbál vagy körém tekeredik és megfojt… lépéseim nem vezeti semmi, csak ennek a testnek vak szeme, ami önmagából ki nem lát, mert nem akar (ki akarná látni, hogy egymagában áll egy vulkánkitörésben?). de a testem nem hagyott el eddig soha. lehetek beteg, félájult a migréntől, könyörögve a halálért; lehetek részeg, súlytalanul utazva térben és időben; lehetek fáradt vagy boldog vagy vizes vagy száraz – a testem hordoz engem. és büszkén teszi. aki ismer, tudja, nincs semmim ebben az életben, de hiszen miért is lenne… azonban néhány dolgot megtanultam: nem hazudok és nem alázkodom meg senki előtt. és ez a tudás, amit súlyos könyvekből tanultam, erőssé tesz. hogy mire használom az erőmet? ti tudjátok a legjobban, akik vesztek belőle. nektek adom.

 

köszönettel tartozom

 

mindazoknak, akik elfogadtak, vagy valaha is megpróbáltak elfogadni olyannak, amilyen vagyok. nem vágtak új sebeket a testemen, hogy kisebb vagy más formájú legyek, nem takartak be anyagokkal, hogy világukba illeszkedjek. hálát adok azoknak, akik önmagukat adták nekem, és azoknak is, akik tükröt tartottak elém, hogy meglássam, amit ők látnak, és meghalljam, amit ők hallanak – hogy ne maradjak egyedül.

 

köszönettel tartozom

 

az Istennek, hogy megtapasztalhatom a világát, amit nekünk készített. nem gondoltam erre, amikor a hegytetőn lefejeltem az óriási, öntött harangot és tompa kongásának hangjára sétáltam tovább, de később eszembe jutott: nem az Istennek van szüksége rá, hogy közeledtét jelezze. a harang nekünk szól.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

napok

2014. január
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

“Nem énekelek, inkább sírok!”

...hypocrites, you're all here for the very same reason...

%d blogger ezt szereti: